Cilia & Co på Killegården.

I början av 90-talet gick jag för första gången upp för gången till Killegården och blev direkt kär i vad jag såg.

Mitt i Kivik men ändå så avskilt ligger denna fyrlängade skånegård med sin innergård av kullersten. Som en stor kram omfamnar trädgården och angränsande äppelodling byggnaderna, överallt porlar det av vatten från någon av de  källor som flyter under gården.

När gården 30 år senare var till salu och vi lediga, var min förälskelse lika djup som tidigare och jag övertalade gubben att det här var drömmen jag väntat på.

Det som en gång var en av Kiviks centrala bondgårdar har genomgått förvandling från läkarmottagning till B&B för att nu bli Cilias rum.

Leva för äta eller äta för leva?

På Cilias rum vill vi ha kul medan vi jobbar och vi hoppas det märks att vi njuter livet. Efter 30 år med ”stress och måste” har vi här bestämt oss för här ta livet som det kommer. ”Stress, tid att passa, måste, hinner inte”, är alla ord som inte  finns på Cilias rum. Inte heller finns det vita dukar eller korslagda sparrisar. Men ett stort hjärta och massor av lust till livet och hjärta för mat och bak hittar du här.

Här kan det oplanerade bli verklighet och kanske får du uppleva något utöver vad du förväntat dig, det  är i alla fall vår ambition.

Vilka är vi då?

Ja, vi är vi helt enkelt. Några som redan gjort den resan där allt kretsade runt företaget som växte och växte, ständig växtverk med andra ord. En lyckosam resa som fick oss att önska något mer av livet. Vi valde att hoppa av, ta paus, känna efter vad som är viktigt.

Nu är vi här på Killegården, mitt i Kivik på Österlen, en plats vi varit trogna i alla år, vårt paradis på jorden. Här är är vi uppväxta, här har vi lärt oss allt om livet vi känner. Något vi gärna delar med er som gäster.

Cecilia, ”Cilia”.

Matglad bagare som försöker styra upp det hela, idéspruta utan broms. Bakar och lagar frukost till den som stiger upp..

Sven-Göran, SG.

Hustomte som fixar med bokning av rum. Huvuduppgift: se till att Cilia inte springer för fort.

Ida & Lina.

Döttrarna som hjälper mor & far med allt oplanerat planerande.

Myntha & Honey

Våra hundar, älskar se livet från en kudde. Mynta kan lära dig allt du behöver veta för slappna av när resten av världen rör sig. Honey däremot är mer av sorten "låt det hända något jämt" och tar dig gärna på en tur runt gården. Två nallebjörnar, en liten och en stor, av snällaste sorten...

Ring eller maila för att boka rum:

info@killegarden.se
0708 63 60 01

Cecilia Buhre på Cilias Mat & Rum i Kivik