Mat hos Cilia

Som hemma fast borta, så vill vi att du ska känna när du går genom porten. Hos oss är stress bannlyst, det som sker det sker, när det är tid för det. Maten kommer när den är färdig, kaffet när det är kokt. Vi använder oss av de råvaror som vi finner bäst för dagen, därför har vi ingen meny att presentera för dig här. Men det finns en rad idéer om vad som kan serveras.

En av grundidéerna är att vi alla mår bra av grönsaker, och till det serverar vi  fisk och ett veganskt alternativ. Kakorna, tårtorna, desserterna följer samma tanke, något för alla.

Matsalen är inrymt i ett gammalt stall och vi har försökt bevara lite av känslan. Förr i tiden åt alla gårdens invånare tillsammans runt det stora bordet i köket, en tradition vi tagit fasta på. Här finns inga ”tvåe-bord” utan här får du dela bord med andra gäster på gården, passa på att skapa nya kontakter, tipsa om dina bästa Kiviksplatser och ta del av bordsgrannens.

Och du, det är ok att lämna slipsen och klackarna på rummet liksom det är ok att använda fjäderboa och glitter, huvudsaken är att du känner dig skön i rummet.

Du som är hungrig i sommar...

Under sommaren finns flera härliga matställen i Kivik, många av dem i vår omedelbara närhet. Vi passar på att vila inför höstens äventyr och hjälper dig gärna med bordsbokning på våra favoritrestauranger. Du behöver aldrig vara hungrig när du bor hos oss även om vårt kök är stängt.

frukost-hos-cilias-mat-rum

På morgonen

En bra start på dagen är ett måste för oss, därför dukar vi upp frukost så du ska orka alla härliga möjligheter som Kivik erbjuder. Havets skafferi är en aldrig sinande källa till inspiration och SG är sedan tidigare prisbelönt för sin inlagda sill som har en given plats på vår frukostbuffé.

Bröd från egen ugn samt ägg, skinka, ost från trakten. Äpple i hel och must-form kommer naturligtvis från ”grannen”. Fil och flingor eller hemmagjord müsli?

Listan kan göras lång på vad som kan finnas på en perfekt frukost men vi tror vi fångat in det grundläggande och låter frukosten växa från dag 1 efterhand som du som gäst berättar om dina önskemål för oss.
Vegan, gluten, laktosintolerant? Skulle du ha särskilda önskemål om kost ber vi dig höra av dig innan du anländer så försöker vi ordna även din önskan.