Frukost & Mat

Som hemma fast borta, så vill vi att du ska känna när du går genom porten. Hos oss är stress bannlyst, det som sker det sker, när det är tid för det.Därför har vi ingen planerad matservering på Killegården.
Som vår boende gäst får du gärna använda innergården eller de delar av trädgården som är öppna för njuta egen picknick. Mikro och kylskåp finns vid behov såväl som bestick, porslin, glas.
I vår omgivning här i paradiset Kivik finns massor av fantastiska matlagare som vi varmt rekommenderar besöka för upplevelsen av sann matglädje. Vi hjälper dig gärna boka bord på våra favorit restauranger och du hittar hela Österlens härliga utbud på österlen.se

Frukost matsalen är inrymt i ett gammalt stall och vi har försökt bevara lite av känslan. Förr i tiden åt alla gårdens invånare frukost tillsammans runt det stora bordet i köket, en tradition vi tagit fasta på. Här finns inga ”tvåe-bord” utan här får du dela bord med andra gäster på gården, passa på att skapa nya kontakter, tipsa om dina bästa Kiviksplatser och ta del av bordsgrannens.

Kaffe finns färdigt från sisådär kl730 så du kan njuta fågelsång på innergården, ta en promenad i äppelodlingen eller ett morgondopp medan vi dukar fram frukosten som finns klar kl.8.30. och står framme till 9.30.

frukost-hos-cilias-mat-rum

På morgonen

En bra start på dagen är ett måste för oss, därför dukar vi upp frukost så du ska orka alla härliga möjligheter som Kivik erbjuder. Havets skafferi är en aldrig sinande källa till inspiration och SG är sedan tidigare prisbelönt för sin inlagda sill som har en given plats på vår frukostbuffé.

Bröd från egen ugn samt ägg, skinka, ost från trakten. Äpple i hel och must-form kommer naturligtvis från ”grannen”. Fil och flingor eller hemmagjord müsli?

Listan kan göras lång på vad som kan finnas på en perfekt frukost men vi tror vi fångat in det grundläggande och låter frukosten växa från dag 1 efterhand som du som gäst berättar om dina önskemål för oss.
Vegan, gluten, laktosintolerant? Skulle du ha särskilda önskemål om kost ber vi dig höra av dig innan du anländer så försöker vi ordna även din önskan.